Breskvice

Breskvice

Potrebno je:600 g. brašna, 250 g. masti, 250 g. kristal šećera, 3 jaja, 1 prašak za pecivo, 2 štangle čokolade, 150 g. prah šećera,...
Karamel kolač s jabukama

Karamel kolač s jabukama

Potrebno je: 4 jabuke, kesica mešavine začina kotanji pita od jabuka, 130 g margarina, 180 g šećera, 4 jajeta, 180 g brašna, 3 kašike kotanji...
Punjene čokoladne korpice

Punjene čokoladne korpice

Za 40 korpica: 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 200 g čokolade za kuvanje, tegla višanja iz kompota ili slatka i 150...
šareni kuglof

Šareni kuglof

Postupak pripreme: Margarin umutiti sa šećerom u prahu. Dodati žumanca, rum, vanilin šećer i mutiti 10 minuta. Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo...
palačinke u šatou

Palačinke u šatou

Potrebno je: 2,5 dl mleka, 130 g brašna, jedno jaje, 80 g mlevenih oraha, 20 g šećera, kašičica cimeta, vanil šećer, 1/4 kašičice soli...
Kocke sa tri krema

Kocke sa tri krema

Priprema:Puding, brašno, gustin i šećer razmutite u malo mleka. Ostatak mleka kuvajte i čim proključa sklonite s ringle, dodajte pripremljenu mešavinu pudinga i kuvajte...
kolač od jabuka

Kolač od jabuka

Priprema: Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u...
Kiflice sa plazmom

Kiflice sa plazmom

Način pripreme Sve sastojke zamesiti. Testo kad naraste podeliti na 7 loptica i razviti kore. Svaku koru podeliti na 8 delova, na svaki deo...
strudla sa makom

Štrudla sa makom

Priprema:Rastopiti kvasac u mlijeku u kom je dodato 2 kašike šećera i 1 kašičica soli.U tu masu dodati 1 dl vode i brašno tako...

Najnoviji Recepti

Amareto torta

Potrebno je: Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i...

Prolećni kari

Potrebno je za 4 osobe: 200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste,...

Gusta Čorba sa sočivom

Potrebno je za 4 osobe: 125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500...

Tajlandska salata – POSNO

Potrebno je Za 4 osobe: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića...