Dvobojne stanglePOTREBNO JE
100 g čokolade za kuvanje, 4 jajeta, 60 g šećera, strugana kora 1 pomorandže, čašica likera od pomorandže, 125 g maslaca, čaša kisele pavlake, pakovanje kora za tortu, sezonsko voće
PRIPREMA
Maslac, žumanca, šećer i struganu koru od pomorandže kuvajte na pari dok se smesa ne zgusne i ne ujednači. Sipajte liker i još malo kuvajte, uz stalno mešanje. Smesu prohladite i sastavite sa snegom od belanaca, pa je podelite na dva dela. U jednu polovinu umešajte rastopljenu čokoladu. Kore za tortu isecite na pravougaonike, pa na jedan stavite čokoladni krem, poklopite drugim, rasporedite žuti krem i pokrijte trećim parčetom. Odozgo ukrasite čokoladnim kremom i sezonskim voćem. Pre služenja dobro ohladite.

OSTAVI KOMENTAR