Kolac sa breskvamaPotrebno je:
400 g gotovog, okruglog patišpanja za torte, 400 g bresaka, 150 g krem-sira, 100 g šećera u prahu, 50 g mešanog kandiranog voća, 250 g slatke pavlake i 1 dl ruma.
Priprema:
Breskve kuvajte 15 minuta u ključaloj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode, oljuštite, prepolovite, izvadite im koštice, poređajte na upijajući papir i pospite s 50 g šećera u prahu. Penasto umutite krem-sir, postepeno dodajući preostali šećer u prahu, a pred kraj mućenja stavite sitno seckano kandirano voće. Patišpanj horizontalo isecite na dva diska, obilato ih poprskajte rumom, sačekajte minut-dva, jedan disk premažite kremom od sira i kandiranog voća, a zatim ga poklopite drugim diskom. Penasto umutite šlag od slatke pavlake, jedan deo nanesite u tankom sloju na ceo kolač, a drgi deo šlaga preručite u kolačarski fišek. Ocedite polutke bresaka i rasporedite ih po površini kolača, svuda uokolo ukrasite šlagom i do serviranja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR