ledene-snitePOTREBNO JE
ZA FIL
400 ml slatke pavlake, 200 g čokolade
ZA BISKVIT 50 g maslaca, 4 jaja, 200 g šećera, vanilin šećer, 2 kapi arome od pomorandže, 150 g brašna, kašičica praška za pecivo; 2 pakovanja ?dr etker? kremfiksa za šlag, kakao

PRIPREMA
Za fil stavite dan ranije slatku pavlaku u posudu da provri. Skinite s vatre, dodajte 3/4 čokolade i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite preko noći da se ohladi.

Za pripremu testa u maloj posudi rastopite maslac i ostavite da se ohladi. Posebno umutite jaja, dodajte im šećer, vanilin šećer i aromu od pomorandže, mutite još malo, a onda dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i rastopljeni maslac. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Kada se kora ohladi, podelite je vertikalno tako da dobijete dva pravougaonika, a onda svaku polovinu isecite na 12 komada.
U već pripremljenu slatku pavlaku dodajte kremfiks, mutite još malo, pa sipajte u špric za ukrašavanje Na polovinu biskvita stavite po dve kupice šlaga, a preostali šlag, takođe u kupicama, ravnomerno nanesite na preostali biskvit. Komade s po dve kupice savijte preko drugih komada i blago pritisnite. Šnite pospite kakaoom i ukrasite sa po pola kockice čokolade.

OSTAVI KOMENTAR