Priprema:
Puter rastopiti. U pekač stavljati redom sastojke: voda, rastopljen puter, jaje, so, šećer, krem sir, brašno i kvasac. Namestiti pekač na potrebno vreme pečenja i ostaviti da se testo umesi, udvostruči i na kraju hleb ispeče. Gotov hleb sa krem sirom prohladiti i servirati tokom dana uz obrok.
Ukoliko se hleb mesi ručno postupak je sledeći: u posudu za mešenje prvo se stavi brašno, suvi kvasac i šećer, promeša a zatim se dodaju preostali sastojci – rastopljen puter, jaje, krem sir, so i voda. Potrebno je umesiti glatko testo, i kad se počne odvajati od zidova posude testo premesiti i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Hleb peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne dobije zlatnu boju.
Potrebno je:
220 ml vode, 40 g putera, 1 jaje, 1 kašičica soli, 1 kašika šećera, 125 g krem sira, 500 g pšeničnog brašna, 1 kesica suvog kvasca