Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno i griz i blago promešati. Sipati masu u četvrstati podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 min. Toplu koru preliti sa 3 dcl toplog mleka. Špinovati šećer sa 3 čaše vode pa dodati očišćene kajsije i kuvati još oko 10 min. Puding razmutiti sa 8 kašika vode pa ga dodati u kuvano voće i kuvati da se masa zgusne.
Odmah sipati masu preko kore.
Umutiti šlag sa 1 dcl mleka i premazati preko ohlađenog kolača. Seći na veće kocke i služiti.
Sastojci:
3 jajeta,3 kašike šećera,3 kašike mekog brašna,3 kašike griza,3 dcl mleka, 3 čaše vode,2 čaše šećera,500 g kajsija, 2 kesice pudinga (80 g),8 kašika vode,1 kesica šlaga (40 g),1 dcl mleka,ulje za podmazivanje