Voćni jogurt kolacPostupak pripreme:

Za koru penasto umutiti jaja sa šećerom pa polako umešati brašno, kakao i pecivo. Ispeći tanku koru u velikom plehu na 150 stepeni oko 10-15 minuta. Hladnu koru podeliti na dva dela.

Za fil umutiti jogurt sa šećerom u prahu, dodati keks izlomljen na parčiće i dodati voće isitnjeno, ostaviti mešavinu da odstoji oko 20 minuta. Na tacnu staviti koru, premazati polovinom fila, premazati slojem šlaga, zatim staviti drugu koru, preko preliti ostatak fila i na kaju premazati i ukrasiti šlagom.

Sastojci:

kora :5 jaja, 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 1/2 praška za pecivo

fil :1 l jogurta, 700 gr drobljenog keksa, 250 gr šećera u pahu, 300 gr kupina (jagoda ili borovnica),

šlag :2 kesice šlag kreme,

OSTAVI KOMENTAR