engleski kolacPostupak pripreme:

Sve sastojke umutiti, najbolje prvo penasto jaja i šećer, pa postepeno dodati ulje, takodje dobro umutiti. Dodati kakao, brašno u koje smo umešali prašak za pecivo, griz i na kraju mleko.
Peći na 200 stepeni.
Pečen kolač prohladiti i preliti sa pola litra hladnog mleka
zatim premazati džemom od kaisija.
Ohladiti kolač
premazati sa 200 gr umućenog šlaga.

Sastojci:
priprema patišpanja :

2 komada jaja, 100 gr. kristal šećer, 70 gr. brašno, 30 gr. griz, 100ml. mleko, 1 kesica prašak za pecivo, 70ml. ulje, 20 gr. kakao,
priprema preliva :500 ml. mleko
priprema premaza :300 gr. dzem od kajsije
pripema šlaga : 200 gr. šlag u prahu 200 ml. voda

OSTAVI KOMENTAR