Kolač sa jagodama i šlagomPotrebno je:
250 ml slatke pavlake, 4 jaja, 250 gr šećera, 1 vanili šećer, 300 gr brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, 2 kašike kakaa, 150 gr jagoda
Priprema:
Rermu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Iseckati jagode na sitnije komadiće i ostaviti da se iscede.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
U drugoj posudi penasto izmiksati jaja sa šećerom i vanili šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo i so. Na kraju dodati šlag i kratko izmiksati.Podeliti testo na dva dela a zatim u jednu polovinu dodati kakao. Izmiksati da smesa potamni.Tepsiju (veličina priblizno 30*25) podmazati uljem i posuti brašnom ili prekriti papirom za pečenje. Sipati tamnu smesu u pripremljenu tepsiju, poredjati naseckane jagode i odozgo sipati svetli deo testa.Peći u zagrejanoj rerni dok površina lepo ne porumeni.

OSTAVI KOMENTAR