Letnji kolačPotrebno je:
500 g petit beure keksa, 2 dcl kafe ili čokoladnog mleka (može i oboje), 8 dcl mleka, 6 kašike šećera, 2 vrećice pudinga od vanile, pola litre pavlake za šlag, po želji čokolada za ukrašavanje.
Priprema:
Skuvati puding u 8 dcl mleka sa 6 kašike šećera i pustiti da se do kraja ohladi uz što češće mešanje. Savjetujem da ga kuvate u što široj posudi pa će se brže ohladiti. Možete ga isto tako ohladiti da ga stavite u posudu s ledenom vodom.
Kad se puding ohladio izmiksajte pavlaku u šlag te ga dodajte u puding i dobro sve skupa izmiksajte.
Kekse potopiti jedan po jedan u kafu odnosno čokoladno mleko te ih slagati u tepsiju. Na red keksa, red kreme, i tako do vrha. Bit će vam otprilike za 3 do 4 reda, zavisi o veličini tepsije i koliko debelo mažete kremu.
Ostavite kolač da odstoji preko noći u frižideru da bi keksi omekšali i krema se stisla, da bi se mogao lepo rezati, i eto vam razloga da se ujutro što pre probudite.
Posluživanje.Kolač možete ukrasiti naribanom ili topljenom čokoladom.

OSTAVI KOMENTAR