Šarlota sa voćnim jogurtom i malinamaPotrebno je:
400 g piškota, 250 ml mlijeka, 4 kašike ruma
za kremu: 250 ml slatkog vrhnja, 1 kašike limunove korice, srž mahune vanilije, 150 g šećera u prahu, 2 vrećice želatine u prahu, 800 g čvrstog jogurta , 500 g malina
za ukras: 250 ml slatkog vrhnja, maline.
Priprema:
Mleko pomešajte sa rumom. Pripremite okrugli kalup za tortu promjera 28 cm. Piškote umačite u smesu mleka i ruma pa obložite njima dno i stranice kalupa. Želatinu pripremite prema uputstvu na omotu pa je ostavite da nabubri.Slatko vrhnje istucite u šlag. Dodajte mu naribanu limunovu koricu, srž mahune vanilije i šećer u prahu a na kraju umešajte još i jogurt. Želatinu otopite na pari pa je umešajte u kremu.
Na dno kalupa obloženog piškotama raspodelite polovicu kremu. Po kremi složite polovicu oprane i osušene maline. Na maline stavite još jedan red piškota umočenih u mleko. Zatim rasporedite ostatak malina pa premažite preostalom kremom. Zagladite kremu i stavite šarlotu u hladnjak na nekoliko sati. Istucite 250 ml slatkog vrhnja u čvrsti šlag pa ga premažite po vrhu šarlote te je ukrasite malinama. Odstranite obruč pa poslužite šarlotu.

OSTAVI KOMENTAR