Bele Nugat kockePotrebno je:
275 g kristal šećera, 180 g bele čokolade, 2 kašike šećernog sirupa, 2 kašike meda, belance, 2 kašike vode, 90 g neslanih pistaća i 75 g sušenih borovnica.
Priprema:
U posudu sipajte šećer, sirup, med i vodu. Uz stalno mešanje, zagrevajte na srednjoj temperaturi – ali bez vrenja, oko minut, dva ili dok se šećer ne otopi. Kad počne da vri, smanjite temperaturu i bez mešanja kuvajte oko 10 minuta, a zatim sklonite s ringle. U drugoj činiji izmiksajte čvrst sneg od belanceta, pa u tankom mlazu, vrlo postepeno sipajte topli sirup, ne prestajući da mutite (oko 25 minuta). Odmah dodajte krupno sečenu čokoladu, pistaće, borovnice, promešajte i malo prohladite. Smesu rasporedite na dužoj strani plastične folije, urolajte, ohladite dva sata u frižideru, isecite na komade i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR