mafini punjeni dzemomPotrebno je:

2 šolje (velike 2,5 dl) pšeničnog integralnog brašna, 1,5 kašičica praška za pecivo, 0,5 kašičice sode bikarbone
0,5 kašičice soli,  zamena za 2 jajeta (2 kašike brašna od soje + 2 kašike tople vode),  1/2 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje soka (najbolje soka od istog voća od kog je džem), 1/4 šolje ulja, 1 šolja mleka od soje, 1/2 šolje džema, 1/3 šolje krupno mlevenog ili seckanog neslanog kikirikija, ulje za podmazivanje pleha

Priprema:

Podmazati pleh i uključiti rernu na 220 stepeni. U velikoj posudi izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi izmešati zamenu za jaje i šećer dok se šećer ne istopi, dodati sok, ulje i mleko, pa tečne sastojke dodati brašnu. Sipati po jednu kašiku testa u kalup. Vlažnom kašičicom napraviti rupu u testu i odmah je napuniti jednom kašičicom džema. Kada su svi kolači napunjeni džemom, dodati još po jednu kašiku testa u kalup. Izravnati vlažnom kašičicom i posuti kikirikijem.

OSTAVI KOMENTAR