Lešnik MafiniPotrebno je:
za 12 komada: 100 g lešnik nugat čokolade, 175 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 75 g šećera, kesica vanile, 125 g mekog putera, 2 jaja i 4 kašike mleka.
za preliv: 200 g lešnik nugat čokolade, 350 g slatke pavlake, 75 g crne čokolade, 100 g putera i 2 kesice želatina.
Priprema:
Kalup za mafine podmažite i stavite papirne korpice. Brašno izmešajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilu, puter, jaja, mleko i mikserom zamesite glatko testo. Nugat otopite na pari, prohladite i umešajte u testo. Sipajte u kalupe i pecite u rerni na 160 stepeni 20 minuta. Pavlaku kratko prokuvajte, sklonite s ringle, dodajte seckan nugat i crnu čokoladu, puter i mešajte dok smesa ne bude glatka. Ohladite na sobnoj temperaturi i umešajte želatin. Krem ohladite u frižideru, dok ne počne da se zgušnjava. Sipajte u kesu sa zvezdastim nastavkom, nafilujte mafine, ukrasite lešnikom i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR