Za 8 do 12 korpica:
150 g smrznutog prhkog testa za kolače, žumance, 30 g šećera, 25 g brašna, veća pomorandža, 0,5 l mleka i kašika džema od pomorandže ili kajsija.
Priprema:
Testo odmrznite na sobnoj temperaturi, istanjite ga na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu od oko 0,5 cm, pa čašom odvajajte 8 do 12 krugova od testa i njima obložite dobro podmazane kalupe. Dno svakog kalupčića izbockajte viljuškom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni (oko 15 minuta), dok testo ne dobije zlatno-žutu boju. U međuvremenu penasto umutite žumance sa šećerom, dodajte mleko i brašno i ponovo dobro umutite. Dodajte struganu koru i proceđen sok od pomorandže, promešajte i sve zajedno kuvajte na sasvim slaboj temperaturi uz stalno mešanje dok se krem ne zgusne, pa sklonite s ringle i ostavite da se hladi. Pečene korpice pažljivo izvadite iz kalupa, napunite ih pripremljenim kremom, odozgo sipajte pola kašičice džema i do serviranja čuvajte u frižideru.