Postupak pripreme:
Šećer sa žumancima izmutimo po tom nastavivši da se meša dodajemo brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, suvo grožđe, orahe i pripremljene iseckane sastojke i na kraju u ovu masu lagano umutimo tvrdu penu od belanaca.
Testo stavljamo u unapred izmazanu i sa brašnom posipanu tepsiju za helb. Pečemo na 200 stepeni, dok ne bude zlatno žut.
Savet: kolač najlepše se može iseći nakon jedan dana stajanja.
Sastojci:
30 dkg šećer,6 žumance,6 belance,30 dkg brašno,1 kom. prašak za pecivo,1 kesica vanilin šećer,20 dkg suvo grožđe,12 dkg drobljen, ili iseckan orah, 12 dkg seckani lešnjak ili badem, po ukusu seckane očišćene kore od limuna ili pomaranđžepo ukusu,kokusovo brašno po ukusu iseckane žele bombona ili čokolade