muffini-naslovnicaZa njih vam je potrebno svega 10 minuta priprema i 10 minuta pečenja, bez ikakvog miksanja. Samo silikonska lopatica – kada želite brzinski fiks čokoladom, ovo je prava stvar.
 
U originalnom receptu ne dodaje se prašak za pecivo u tijesto. Ja ih također radim bez praška za pecivo jer će se zbog jaja muffini malkice dignuti. Probala sam i s praškom za pecivo, ali tekstura ovih čokoladnih muffina meni je osobno draža bez praška za pecivo. Naravno, nećete pogriješti ukoliko dodate 1 žličicu.
 
Ako obratite pozornost na sastojke, vidjeti ćete da su čisti čokoladni užitak sa samo 1 žlicom brašna
Stoga, nemojte ih peći više od 10 minuta, ma koliko vam se učinili tekućim jer će vam zbog količine čokolade u njima izgoriti. Uostalom, ukoliko utisnete kockicu čokolade u tijesto, ona će vam biti tekuća, fino otopljena, a kako se muffini na zraku budu hladili, čokolada će se stisnuti.
Biti će taman, savršeni!
 
U našoj kući uvijek je vrijeme za čokoladu, neovisno o dobu dana i neovisno o godišnjem dobu. Volimo je i ljeti i zimi.
Ja sam ovisna o čokoladi.
Mi smo ovisni o čokoladi.
Možda i vi postanete jedan od ljubitelja ovih čokoladnih muffina kada ih pobate
Mi smo svakako dobili svoj čokoladni fix ovih dana.

 
Čokoladni muffini
(za 7 muffina)
 
Potrebni sastojci:
 
? 80 g tamne čokolade, 74 % kakaa
? 80 g čokolade za kuhanje, 40 % kakaa (Dorina)
? 3 cijela jaja, sobne temperature
? 100 g maslaca
? 100 g kristal šećera
? 1 žlica glatkog pšeničnog brašna, tip 550
? 1 žličica bourbon vanilije u prahu
? prstohvat soli
 
 
Priprema:
 
Zagrijte pećnicu na 200°C. Modlice za muffine premažite s malo maslaca. Ostavite sa strane.
Od čokolade za kuhanje odvojite 7 kockica. Ostavite sa strane. Ostatak čokolade nalomite na kockice. Pomiješajte maslac, sol i obje vrste čokolade pa ih rastopite na pari u kompaktnu smjesu. Ostavite sa strane.
 
U drugoj zdjeli, razmutite jaja silikonskom lopaticom, dodajte šećer, rastopljenu čokoladu te na kraju žlicu brašna. Promiješajte silikonskom lopaticom da se svi sastojci spoje.
 
Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe za muffine, do 3/4 visine. U svaki muffin utisnite kockicu čokolade (po želji) duboko u smjesu da bude vrhom prekrivena, jer će u suprotnom čokolada izgorjeti umijesto da se otopi. U ovom koraku možete čak utisnuti i kockicu bijele čokolade u tijesto.
 
Pecite 10 minuta. Čak i ukoliko vam se nakon 10 minuta učini da je smjesa tekuća, izvadite ih iz pećnice. Ostavite muffine 5 minuta da se ohlade, a kako se budu hladili čokolada će se stisnuti. Kockica čokolade koju ste utisnuli u tijesto biti će fino rastopljena

OSTAVI KOMENTAR