KOLAC-S-MAKOMPriprema:

Pomešajte brašno i kvasac, dodajte komadiće maslaca i izmrvljeni marcipan, jaje i cimet u prahu i prstima mesite. Dobijenu masu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta. U međuvremenu pomešajte sve sastojke za fil i na umerenoj temperaturi kuvajte da se marcipan masa rastopi. Četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom napunite sa pola količine mase za koru, izravnajte i odozgo premažite slojem džema. Preko džema rasporedite masu za fil i prekrijte ostatkom mase za koru. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečeni kolač isecite na kocke, ohladite i servirajte sa šlagom od slatke pavlake.

Potrebno je:

Za 6 osoba – za koru: 225 g brašna, 100 g maslaca, 125 g marcipana, jaje, pola kesice suvog kvasca i kašičica cimeta u prahu. Za fil: 200 g mlevenog maka, 200 g slatke pavlake, 200 g neutralne pavlake, 125 g marcipana, 2 kesice šećera u prahu, kašika suvog grožđa i kašika džema po želji.

OSTAVI KOMENTAR