Karamel kolač s jabukamaPotrebno je:
4 jabuke, kesica mešavine začina kotanji pita od jabuka, 130 g margarina, 180 g šećera, 4 jajeta, 180 g brašna, 3 kašike kotanji karamel-vanila.
Priprema:
Jabuke iseckajte na kockice i dinstajte ih s polovinom margarina dok malo ne omekšaju. Začinite ih karamel-vanilom, pa dinstajte još dva minuta i ostavite da se prohlade. Odvojte belanca od žumanaca, pa od belanaca umutite čvrst sneg. Žumanca, margarin i šećer penasto umutite, dodajte brašno i ceo sadržaj kesice mešavine kotanji pita od jabuka, pa sve izmešajte. Na kraju dodajte dinstane jabuke i polako umešajte sneg od belanaca. Sipajte u duguljasti podmazan i brašnom posut kalup, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR