Mango straćatelaPotrebno je:
za koru: 5 jaja, 190 g putera, 50 g crne čokolade, 230 g šećera i 230 g brašna.
za krem: 3 manga, 600 ml slatke pavlake, 9 listova želatina, 100 g crne čokolade i 900 g blago zasladjenog grčkog jogurta.

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i stavite u frižider. Puter i čokoladu otopite i prohladite. Žumanca izmiksujte sa šećerom, dodajte brašno, otopljenu čokoladu i postepeno umešajte sneg od belanaca. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 220 stepeni pet minuta. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta. Mango oljuštite i isecite na tanke kriške. Umutite šlag od slatke pavlake i pomešajte sa sitno seckanom čokoladom. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, otopite na umerenoj temperaturi, sipajte osam kašika jogurta, dodajte preostali jogurt i sjedinite sa čoko kremom. Na koru stavite kriške manga, sipajte beli krem, lagano prošarajte viljuškom, ohladite tri sata i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here