poslastice-sa-visnjamaPotrebno je:
za koru:
250 g mlevenog keksa, 125 g maslaca;
Sastojci za fil: kilogram neslanog sremskog sira, 500 ml slatke pavlake, 500 g šećera u prahu, 600 g višanja, 4 kesice vanilin šećera;
Sastojci za preliv: 400 ml razblaženog soka od višanja,  4 kašike šećera, 2 kesice želatina i 30 ml amareta.

Priprema:
Umutite maslac, pa dodajte mleveni keks i smesu rasporedite na dno kalupa. Umutite sremski sir sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim, umutite slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Namažite koru, pa preko raspodelite prethodno očišćene višnje. U sok od višanja sipajte šećer, želatin i 30 ml amareta, stavite na vatru i sačekajte da se želatin istopi. Kada se preliv malo ohladi, prelijte čizkejk i stavite u frižider.Izvor

OSTAVI KOMENTAR