brzi rolat

 

Potrebno je:
300 g džema od malina, 250 g + 2 kašike šećera, 200 g brašna, 2 kesice vanilin šećera, 6 jaja, prstohvat soli, 4 lista želatina, 500 ml slatke pavlake, limun, 2 kašike šećera u prahu, limun, 100 g malina i 50 g listića badema za ukrašavanje.

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli. Postepeno sipajte 250 g šećera, dodajte jedno po jedno žumance, a zatim umešajte brašno. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu, kuhinjsku krpu pospite sa dve kašike šećera, pažljivo stavite pečenu koru, urolajte i ohladite. U međuvremenu, mikserom umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i rendanom limunovom korom. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, prvo sipajte dve kašike šlaga, a zatim dodajte ostatak. Rolat pažljivo odmotajte, namažite džemom od malina (nekoliko kašika ostavite za premazivanje), nafilujte šlagom i ostavite u frižideru minimum dva sata. U posudi karamelizujte prah šećer, dodajte listiće badema i ohladite. Pre serviranja, rolat premažite ostatkom džema, ukrasite malinama i karamelizovanim bademom.

OSTAVI KOMENTAR