kremasti rolat sa malinama za vruce junsko popodneMi vam predlažemo da probate ovaj ukusni, lagani rolat koji se brzo sprema, ali prilično lako.

Potrebno je za ovaj kolač:
600 g malina, Šlag, 250 ml slatke pavlake, 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 kašika ulja

Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca u posebnom sudu umutite u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Nakon toga plastičnom kuhinjskom špatulom lagano sjedinite ove dve smese. Polako dodajte ulja i brašno, vodeći računa da smesa „ne padne”.
Nemojte mutiti već samo lagano mešajte špatulom. Pripremite veći pleh u kome ćete peći rolat i na njega stavite pek papir. U zagrejanoj rerni pecite patišpanj na 165 stepeni oko 20  minuta. Proverite Čačkalicom, da li je kolač fino pečen, izavidte ga i odmah uvijte u vlažnu kuhinjsku krpu. Ostavite da se potpuno ohladi.Umutite slatku pavlaku, a zatim umešajte maline koje ste oprali i prosušili. Nafilujte rolat koji se ohladio, a zatim ga na kraju ukrasite šlagom.Uživajte.

OSTAVI KOMENTAR