rozen kocke sa jabukamaPotrebno je:
za vanil fil: mleko 1 l, secer 10 kasika, puding od vanile 3 kesice, gustin 1 kasika, vanilin secer 1 kesica, maslac ili margarin 250 g
za fil sa jabukama: voda 600 ml, secer 200 g, rendane kisele jabuke 500 g, puding od vanile 1 kesica, gustin 4 kasike, vanilin secer 1 kesica cimet malo
i jos: slag 100 g, mleko ili voda 200 ml, pakovanje kora za rozen tortu 10 komada

Priprema:
Puding i gustin razmutiti sa 150 ml mleka. U preostalo mleko staviti šećer i vanilin šećer, zagrejati i zakuvati puding. Dobro ga ohladiti (na sobnoj temperaturi) i pomešati sa umućenim maslacem ili margarinom.Rendane jabuke kuvati 5 minuta (od kad voda provri) u 400 ml vode. Dodati šećer i vanil šećer, pa puding i gustin razmućene sa 200 ml vode. Kuvati da se zgusne. Može da se stavi i malo cimeta. Ostaviti fil da se skroz ohladi.
Složiti kolač:
Kora, vanil fil (šestina ukupne količine), kora, fil sa jabukama (četvrtina ukupne količine), kora.Na poslednje dve kore stavlja se vanil fil.Preko fila staviti šlag, umućen sa mlekom ili vodom.
Seći kocke i poslužiti. Uživajte u ukusu!

OSTAVI KOMENTAR