sareni vocni kolacPotrebno je:
Za kiselo testo: paketić kvasca, 70 g šećera, 2,5 dl mlakog mleka, kesica vanilin-šećera, so, 500 g brašna, 75 g istopljenog putera, jaje
Za fil: 4 breskve (ili kompot od 8,5 dl), 250 g višanja (može i iz kompota), 250 g neslanog sremskog sira , jaje, 40 g šećera, kašika limunovog soka, 2 kašike skroba, 40 g mlevenog maka
Za mrvice: 60 g putera, 60 g brašna, 60 g mlevenog maka, 60 g šećera, kesica vanilin-šećera

Priprema:
Kvasac i šećer umešajte u mleko i, kada smesa nadodje, s preostalim sastojcima zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata da nadođe, pa ga razvaljajte i prebacite u podmazan pleh.Breskve operite, prepolovite, izvadite koštice (ako su iz kompota, ocedite ih) i isecite na kriške. Višnje operite, očistite od koštica (iz kompota ocedite).Rernu zagrejte na 175 stepeni. Mikserom dobro umutite sir, jaja, šećer, limunov sok, skrob i mak.

Od putera, brašna, maka, šećera i vanilin-šećera zamesite krupne mrvice.Breskve, višnje, masu od sira i mrvice po želji rasporedite preko testa. Pecite oko 40 minuta. Kolač ostavite da se ohladi u plehu.

OSTAVI KOMENTAR