Oblande sa kikirikijemPotrebno je:
oblande 4 kom, mleka, 2dl, šećera 300g, mlevenog neslanog kikirikija 300g, mlevenog keksa 100g, sok od pomorandže 1dl, margarina 250g.
glazura od čokolade: čokolada za kuvanje 100g, malo ulja     

Priprema:
Keks preliti sokom od pomorand\e. Pomešati sa kikirikijem i ostaviti sa strane. U odgovarajuću posudu staviti da provri mleko i šećer. Smanjiti temperaturu i kuvati još 4-5 minuta. Zatim dodati smesu od kikirikija i keksa i promešati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa mlakim filom i dobro umutiti. Oblande slagati jednu na drugu i svaku premazati filom. Gornja treba da ostane nefilovana. Oblande pritisnuti tezim predmetom i ostaviti da se stegnu. Čokoladu otopiti na niskoj temperaturi sa malo ulja, pa preliti gornju oblandu. Kada se glazura stegne iseci na kocke.

OSTAVI KOMENTAR