KOLAC SA LESNICIMAPotrebno je:
za koru:
6 belanaca, 4 žumanca, 280 g kristal-šećera, 200 g mlevenih lešnika, 2 kašike brašna.
za fil: 250 g margarina, 130 g prah-šećera, 2 žumanca, 2-3 kašičice nes kafe, 50 g krupno seckanih lešnika, 100 g mlevenih lešnika.
za glazuru: 100 g bele čokolade, 3 kašike ulja.

Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca. Na kraju dodajte brašno i mlevene lešnike i sve sjedinite varjačom. U pleh veličine 30×20 cm stavite papir za pečenje, istresite smesu i stavite da se peče kora na 175 stepeni. Omekšali margarin penasto umutite sa šećerom u prahu. Dodajte žumanca i opet umutite, zatim dodajte nes kafu, pa opet umutite. Na kraju dodajte seckane i mlevene lešnike i sjedinite sve zajedno. Stavite koru, isprskajte je s malo mleka, pa nanesite fil i na kraju otopite čokoladu na pari sa uljem, pa prelijte odozgo.

OSTAVI KOMENTAR