becka-pitaPotrebno je:
1 pakovanje lisnatog testa, 4 nakisele jabuke srednje veličine, 1 kesica Kotanyi mešavine začina za pitu od jabuka, 2 kašike preprženih prezli, kašika šećera, 3 kašike kisele pavlake, 2 kašike grubo usitnjenih oraha, 1 jaje, 2 kašike rastopljenog putera, šećer u prahu

 
Priprema:
Oljuštiti jabuke, očistiti od semenki, iseći na kocke i pomešati sa Kotanyi mešavinom začina za pitu od jabuka. Umutiti jaje s puterom. Razvući oklagijom lisnato testo, pa ga preklopiti i premazati sa 2/3 putera umućenog s jajima. Preko toga staviti fil od jabuka, kisele pavlake i oraha. Uviti koru i premazati preostalom smesom putera i jaja. Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20-25 minuta. Kad se malo ohladi, posuti je prah šećerom. Ovaj specijalitet će biti još ukusniji ako se posluži uz sladoled od vanile.

OSTAVI KOMENTAR