Rolat od bundeve s kremom od siraPotrebno je:
za koru: 3 jajeta, 200 g šećera, 150 g obarene bundeve, 100 g brašna, pola kašičice praška za pecivo, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice cimeta, pola kašičice mlevenog karanfilića
prstohvat soli
za fil: 250 g krem sira, 80 g omekšalog putera, 100 g šećera u prahu, 1 kašika meda, 1 kašika slatke pavlake

Priprema:
Kora: zagrejte rernu na 190°C. Papirom za pečenje obložite pravougaoni kalup. Izblendirajte ohlađenu bundevu. Mikserom umutite jaja sa šećerom da budu penasta i svetla. Umešajte pire od bundeve. U drugoj činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo, solju, sodom bikarbonom i začinima.

Muteći niskom brzinom miksera, mešavinu od brašna dodajte smesi od jaja i mutite dok se ne pomešaju. Sipajte u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i pecite 11-14 minuta. Raširite čistu krpu na radnu površinu, pa krpu pospite s nekoliko kašika šećera. Na šećer izvrnite pečenu koru, pa uklonite papir. Počinjući od kraće strane, urolajte koru, sa sve krpom, i ostavite tako dok ne napravite fil.
Fil: mikserom na slaboj brzini umutite sir sa prah-šećerom i puterom. Dodajte med i slatku pavlaku i mutite na većoj brzini oko 2 minuta.
Pažljivo odrolajte koru i premažite je filom, pa urolajte. Obmotajte pripremljeni rolat folijom i prebacite u frižider na najmanje 1 sat pre posluženja. Po želji pospite šećerom u prahu.

OSTAVI KOMENTAR