čokoladni sanPotrebno je:
za koru: 140 g margarina, 150 g šećera, 6 jaja, 150 g mlevenih lešnika, 4 štangle čokolade za kuvanje
za fil: 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećer, 3 štangle čokolade, 2 jajeta

Priprema:
Umutite margarin i šećer, dodajte jedno po jedno žumance, a kada se masa ujednači, sipajte otopljenu čokoladu i lešnike. Ulupajte belanca u čvrst sneg i, lagano mešajući, sipajte ga u umućenu masu. Koru pecite 10 minuta na 250 stepeni, smanjite na temperaturu na 200 i pecite još 15–20 minuta. Za fil penasto umutite žumanca i šećer, kuvajte ih na pari, pa dodajte umućen maslac, vanilin šećer i otopljenu čokoladu. Koru isecite na tri dela, pa je nafilujte čokoladnim filom.

OSTAVI KOMENTAR