Kanoli sa rikotom i nutelomPotrebno je:
100 g putera, 100 g meda, 100 g šećera, 100 g brašna, 1 kašika limunovog soka, 400 g rikote, 300 g nutele.

Priprema:
U šerpi otopite šećer, maslac i med, zatim dodajte limunov sok. Sklonite sa šporeta i dodajte brašno. Mešajte vodeći računa da se ne naprave grudvice. Ostavite da se prohladi oko pola sata, pa kašičicom vadite na papir za pečenje kuglice veličine oraha. U toku pečenja testo će se istopiti i formirati ravnu okruglu površinu od oko deset centimetra tako da ostavite dosta razmaka. Kanole pecite od pet do sedam minuta na 170 stepeni, pa kada ih izvadite iz rerne uvijte ih u oblik šupljeg valjka. Testo će se veoma brzo stegnuti. Za fil pomešajte rikotu i nutelu, pa uz pomoć šprica napunite kanole. Servirajte hladno.

OSTAVI KOMENTAR