Potrebno je:
Za koru: 120 g čokolade u prahu, 120 g šećera, 120 g brašna, 120 g masti, 6 jaja, 1 prašak za pecivo
Za fil: 2 male čaše pavlake, 1 čaša (od pavlake) šećera u prahu
Za preliv: 100 g čokolade, 50 g margarina, 3 kašike šećera, 100 ml mleka
Priprema:
Žumanca umutiti sa šećerom i mašću, pa postepeno dodavati čokoladu u prahu i brašno po-mešano sa praškom za pecivo.Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, pa ga lagano umešati u prethodnu smesu.Sve lepo sjediniti, pa smesu uliti u pleh obloženim pek papirom i peći na 180 °C oko 30min.Gotovu koru preseći na dva dela.
Fil: Kiselu pavlaku umutiti sa šećerom u prahu i podeliti ga na dva dela.
Finalni postupak: Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil.
Pripremiti preliv: otopiti čokoladu sa margarinom, dodati šećer i mešati dok se svi sastojci ne homogenizuju. Preliti nafilovan kolač i ostaviti ga da se malo ohladi i stegne.