kolac-sa-pomorandzomPotrebno je:
za kore: 24 kašike brašna, 1 prašakza pecivo, 4 jajeta, 24 kašike mleka, 24 kašike šećera, 6 kašika ulja
za fil: 2,5 dl vode, 200 g šećera, 3 kašike pekmeza od kajsije, 1 zamrznuta pomorandža, izmrvljeno testo
za preliv: 3 kašike mleka, 6 kašika šećera, malo margarina,malo kakaoa.

Priprema:
Kora: Umutiti belanca postepeno dodavajući žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Dodati mleko i ulje, lepo sjediniti i uliti u pleh obložen pek-papirom i peći na 200°C dok ne porumeni.Ohladjenu koru preseći napola, pa jedan deo izmrviti.
Fil: Prokuvati vodu sa šećerom i pekmezom od kajsija, dodati celu rendanu pomorandžu i izmrvljenu koru. Dobro sjediniti i premazati preko kore.Prokuvati mleko sa šećerom i malo margarina, dodati malo kakaoa i preliti preko kolača.

OSTAVI KOMENTAR