Dugo ostaje svež i sočan

kolac-s-lesnicimaPotrebno je:
za 16 parčadi: 375 g manjih krompira, 4 jajeta, 300 g šećera, kesica vanil-šećera, 100 g mlevenih lešnika, 150 g griza, kašičica praška za pecivo, 100 g bele čokolade i 100 g crne čokolade za glazuru,50 g iseckanih lešnika

Priprema:
Neoljušćen krompir kuvajte u vodi. Oljuštite ga, ostavite da se ohladi, a zatim ga grubo isitnite.Razdvojite žumanca od belanaca pa ulupajte čvrst sneg od belanaca. Napravite kremastu smesu od žumanaca, šećera i vanil-šećera a zatim u nju dodajte i krompir. Pomešajte mlevene lešnike, griz i prašak za pecivo, pa i to postepeno dodajte u prethodno pripremljenu kremastu smesu. Na kraju, dodajte i sneg od belanaca.Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Tepsiju (prečnika 26 cm) u koju ćete sipati testo najpre premažite margarinom i pospite brašnom. Koru pecite oko 55 min, pa kada je pečena prevrnite je na rešetku da se hladi.Čokolade za glazuru rastopite zasebno, pa kolač najpre premažite onom glazurom od crne čokolade, a zatim glazuru od bele čokolade nakapajte po tamnijoj praveći šare. Na kraju kolač ukrasite komadićima lešnika.

OSTAVI KOMENTAR