socan-kolac-sa-belom-glazuromPotrebno je:
za biskvitnu koru: 6 jaja, 110 g šećera, 1/2 kesice vanilin-šećera, 70 g brašna, 2 kašike kakaa, izrendana kora od 1/2 limuna, 100 g mlevenih oraha,
za nadev: 300 g malina,
za glazuru: 3 kašike soka od limuna, 100 g šećera u prahu.

Priprema:
Umutite žumanca, šećer i vanilin-šećer u penastu smesu.Posebno umutite belanca u čvrst šne, pa ga sjedinite sa smesom od žumanaca. U smesu postupno dosipajte brašno, kakao, mlevene orahe i koru od limuna, pa sastojke pažljivo izmešajte. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju sipajte testo. Preko njega rasporedite maline. Kolač pecite trideset pet minuta na 200° C, u prethodno zagrejanoj pećnici. Izvadite ga i ostavite ga da se ohladi.Izmešajte sok od limuna i šećer u prahu. Smesu zagrevajte na pari sve dok ne dobijete glatku i tečnu glazuru. Njome prelijte kolač i ostavite je da se stisne. Kolač isecite na kocke, pa ga poslužite.

OSTAVI KOMENTAR