Postupak pripreme:
Margarin umutiti sa šećerom u prahu. Dodati žumanca, rum, vanilin šećer i mutiti 10 minuta. Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo i čvrsti sneg od belaanaca. Testo podeliti na 3 dela. Prvi deo ostaje najsvetliji, u drugi deo dodati 1 kašiku kakao a u treći ekstrat crvene boje. U namašćen i brašnom posut kalup za kuglof, prvo sipati najsvetliji deo, pa deo sa kakaom pa onda sa crvenom bojom. Peći na temperaturi 170 c oko 45 minuta.
Priprema glazure:
Margarin otopiti, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok masa ne postane potpuno glatka.
Ohladjeni kuglof preliti sa glazurom od čokolade.
Sastojci:
Osnovni sastojci :
6 kom
jaja
200 gr.
margarin
250 gr.
šećer u prahu
350 gr
polumekog brašna
4 kašike
rum
1 kom
vanilin šećer
1 kom
prašak za pecivo
1 kašika
kakao
1 kašika
ekstrat crvene boje
Glazura :
100 gr.
čokolada za kuvanje
50 gr.
margarin