slatki rolat

Potrebno je:
125 g šećera, 65 g skrobnog brašna, 4 jaja, 35 g kakao praha, kašika brašna, pola kašičice praška za pecivo, 3 kašike otopljenog i malo ohlađenog putera, kašičica limuntusa, 2 dl slatke pavlake, 200 g kesten-pirea i 2 kašike šećera u prahu.

Priprema:
Pomešajte brašno, kakao u prahu, limuntus, skrobno brašno i prašak za pecivo. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka i otopljeni, ali malo prohlađeni puter. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru malo ohladite i preručite na list papira za pečenje, pažljivo urolajte i ostavite sa strane da se sasvim ohladi. Za to vreme umutite šlag od slatke pavlake i šećera. Rolat razmotajte, po njemu rasporedite kesten-pire, odozgo nanesite pripremljeni šlag, ponovo urolajte, pospite kakaom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR