rolat-sa-malinamaPotrebno je:
3 jaja, 2 kašike brašna, 3 kašike šećera, 1/2 praška za pecivo, 1 kašika ulja, 1 pakovanje malina (300 g), 2 kesice šlaga

Priprema:
Mikserom odvojeno umutite belanca, pa žumanca. U belanca dodajte 2 kašike šećera, a zatim varjačom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, umućena žumanca i na kraju 1 kašiku ulja. Pecite patišpanj u podmaznom plehu (manjem plehu, 40x25cm) na 200 stepeni, 20 minuta. Ispečenu koru uvijte u mokru krpu i ostavite da se ohladi. Razvijte ohlađenu koru, premažite šlagom (šlag umutite po uputstvu na kesici), preko šlaga stavite maline i uvijte rolat. Odozgo ukrasite šlagom, malinama i mrvicama čokolade.

OSTAVI KOMENTAR