Kolač sa šljivama i prelivom od kupina i čokolade

Bogat voćni kolač punog ukusa oduševiće sve sladokusce... Potrebno je: 3 jaja, šećer 2,5 šoljice,ulje 1 šoljica, mleko 1/2 šoljice, rum/cimet šećer 1 kesica, brašno 3...

Bonžita i lekovitost

Bonžita je slatkiš na bazi žitarica i meda.Osnovni sastojci su:razne vrste žitarica i semena, najpre pirinač, kornfleks, susam, sovo groždje, borovnica, brusnica, sušeno voće,...
Punjene čokoladne korpice

Punjene čokoladne korpice

Za 40 korpica: 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 200 g čokolade za kuvanje, tegla višanja iz kompota ili slatka i 150 g...

Kolač od jabuka

Priprema: Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u vlastitom...

Jogurt kocke sa malinama

Potrebno je: 4 jaja, 1,5 šolja brašna, šolja šećera, šolja jogurta, pola šolje ulja, pola praška za pecivo, limunova kora, 125 g malina Priprema: Penasto umutite žumance...

Štrudla sa džemom

Napravite najukusniju štrudlu do sada sa omiljenim voćnim nadevom. Potrebno je: Za testo:500 g brašna (tip 500), 250 ml mleka, 100 ml ulja, 2 jaja, 1/2...

Lešnik štanglice

Potrebno je: Za kore:10 belanaca, 10 kašika šećera, 3 kašike brašna, 15 kašika mlevenih lešnika Za fil:10 žumanaca, 250 g šećera, 250 ml mleka, 80 g...

Kolač sve 12

Potrebno je: 4  jajeta, 12 kašika mleka, 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 12 kašika ulja, pola kesice praška za pecivo, 100 g suvog groždja,...

Ledeni čizkejk sa bananama

Potrebno je: za koru:300 g mlevenog keksa, 125 g maslaca, 10 kašika soka od pomorandže za fil:8 zrelih banana, 500 g kremastog sira, 300 ml...

Voćni griz kolač preliven čokoladom

Potrebno je: šolja od bele kafe šećera, 1 vanil šećer, 100 grama suvog groždja, 5 šolja od bele kafe vode, 4 narendane jabuke, 3 šolje...

Najnoviji Recepti

Ishrana za vrele dane

Leto je godišnja doba sa visokim temperaturama i najrazličitijih voća i povrća u kojima možemo uživati, koji osiguravaju puno vitamina minerala i elektrolita, koje...

Jelovnik bez hleba-promene u organizmu

Hleb je mnogima omiljena namirnica i obrok bez hleba ne mogu ni zamisliti.Postoji nekoliko promena u organizmu, kada se u potpunosti izbacite hleb iz...

Zašto nam služe ljuti začini?

U nekim kulturama začinjene kuhinje su vrlo razvijene ne samo zbog ukusa nego zbog antibiotičkih dejstava.Neki začini uništavaju razne mikroorganizme kao salmonelu, ešerihiju koli,...

Napitak za jači imunitet

Proleće nam donosi zdravih i svežih namirnica samo treba znati pravilno iskoristiti.Brzo se priprema i daje energiju i snagu zatim mladalačku svežinu: Prvi napitak od...