Potrebno je:
Pakovanje paste campanella, ili koja god, 4 kašike maslinovog ulja, 3 čena belog luka, isečenog na tanke listiće, 1 limun, izrendana cela kora, plus sok od polovine istog, So i sveže samleven biber na krupno, 1 šolja rikote, 1/2 šolje surutke od rikote, 1/2 pakovanja baby rukole
Priprema:
Iseckajte beli luk na listiće. Izrendajte koru limuna i iscedite sok. Stavite pastu da se kuva. U kipuću vodu u koju ste predhodno sipali kašiku maslinovog ulja i soli, stavite pastu i kuvajte je onoliko dugo koliko je to naznačeno na pakovanju. Dok se pasta kuva napravite sos. U dublju šerpu zagrejte preostalo maslinovo ulje na tihoj vatri i dodajte isečen beli luk. Pazite da se luk ne preprži. Dodajte koru od limuna, rikotu, so i sveže izmleven biber. Posle par minuta prženja sklonite šerpu sa vatre.Kada se pasta skuvala i ocedila, sipajte je u šerpu sa lukom, rikotom i začinima. Dodajte pola šolje surutke, ali i više ukoliko je neophodno, i limunov sok. Sve dobro izmešajte i na kraju dodajte rukolu. Dodajte so i biber ukoliko je neophodno.