HLADNO-PREDJELOZa 4 osobe:

250 g šargarepe, 150 g pasulja tetovca, 100 g smrznutog graška, 200 g tikvica, 200 g korena celera, 6 listića želatina, 3 dl „lajt“ majoneza, kocka povrtnog bujona, so i biber.

Priprema:

Povrće operite, oljuštite, iseckajte na štapiće i jedno po jedno kuvajte u ključaloj, slanoj vodi u koju ste stavili kocku povrtnog bujona. Grašak kuvajte pet minuta, tikvice 10, šargarepu i celer 20 i pasulj 30 minuta. Kuvano povrće isperite pod mlazom hladne vode. Listiće želatina otopite u malo mlake vode, ocedite, izgnječite i pomešajte sa „lajt“ majonezom koji ste prethodno malo zagrejali. Snažno promešajte da se želatin sjedini sa „lajt“ majonezom. U dublji četvrtast kalup sipajte sloj debljine 1 cm ovako pripremljene želatinaste mase od „lajt“ majoneza, odozgo rasporedite sloj povrća po izboru, preko njega sipajte novi sloj mase i postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Preko noći čuvajte u frižideru da se masa sasvim stegne. Pre serviranja pažljivo preručite na poslužavnik.

OSTAVI KOMENTAR