Budući da se lako i brzo pripremaju, nema potrebe da kupujete gotove paštete koje sadrže aditive i konzervanse
Namazi, odnosno paštete idealne su za doručak, užinu ili večeru, a mogu da se serviraju i kao predjelo. Budući da se lako i brzo pripremaju, nema potrebe da kupujete gotove koje sadrže razne aditive i konzervanse. Najpopularnije su paštete od piletine, gurmani mogu da uživaju i u musevima od šunke, slanine, da namazima dodaju majonez i kačkavalj, dok osobe koje vole plodove mora imaće zdrav obrok sa namazom od tune ili lososa.
Domaće paštete trebalo bi da čuvate u frižideru u dobro zatvorenoj posudi koja će sprečiti da se mirisi iz nje prenesu na druge namirnice, a upotrebite je u roku od nekoliko dana jer sadrži lako kvarljive sastojke.
onzumirajte ih uz sveže prepečeni hleb, tost ili slane krekere. Da bi obrok lepše izgledao namazane komade poređajte na tanjir koji ste obložili listom zelene salate, ili sendvičiće dekorišite malim komadima povrća jarkih boja.
Potrebno je:
400 g pilećih fileta, 180 g butera, kašika suvih začina, kašičica kajen bibera, 3 čena belog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 4 kašike soka od limuna i kašičica đumbira u prahu.
Piletinu isecite na kockice i pecite na 30 g butera. Pospite suvim začinima, kajen biberom, dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte dolivajući vodu dok meso ne omekša. Zatim sve sastojke ubacite u blender i ispasirajte, pa pomešajte sa ostatkom istopljenog butera. Dodajte limunov sok, đumbir i iseckani peršun, promešajte i poslužite uz tost.