Knedle u kari sosuPotrebno je za 4 osobe (ili 20 knedlica):
400 g fileta oslića, 1 belance, 1 dl krem pavlake, 1 kašika iseckanog peršuna, sok od limuna, so, biber, 50 g kokosovog brašna, 50 g prezle, ulje za prženje.
Za sos: 1 dl kokosovog mleka, 1 kašičica kurkume, 1 kašičica karija, 1 kašičica sveže rendanog djumbira, sok od limuna.

Priprema:
Pomešajte kokosovo mleko, kurkumu, kari i đumbir, dodajte malo soka od limuna, posolite i držite u frižideru. Sameljite filete i stavite u činiju. Dodajte belance, pavlaku, kašiku soka od limuna i peršun. Posolite i pobiberite i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Navlažite dlanove i oblikujte kuglice veličine oraha. Potom ih uvaljajte u mešavinu prezle i kokosovog brašna i pržite u vrelom ulju 10-15 minuta. Poslužite uz hladan sos.

OSTAVI KOMENTAR