Potrebno je:
1 kg krompira, 500 g boranije, 3 glavice luka, 200 g ovčijeg sira, 3 cela jajeta, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema:
Neoljušten krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Sitno iseckan crni luk propržite na umerenoj temperaturi, u teflon tiganju, sa 2 kašike ulja. Očišćenu boraniju obarite u posoljenoj kipućoj vodi 5-7 minuta, isperite, ocedite i dodajte u tiganj sa lukom, pa dinstajte zajedno još desetak minuta. Kuvani krompir oljuštite, stavite u činiju i zgnječite viljuškom. Potom dodajte izmrvljeni sir, posolite i pobiberite, pa umešajte 3 umućena jajete, dinstani luk i boraniju. Sve dobro sjedinite, stavite na foliju ili masni papir, oblikujte kao hleb i stavite u podmazan pleh. Pecite na 190 stepeni oko 60 minuta. Gotovu veknu izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, isecite na kriške i poslužite.