Zimska zakuska - Grisine sa slaninomPotrebno je:
20 g svežeg kvasca, 120 ml mlakog mleka, 100 g krem-sira, 300 g putera, 1 jaje, 800 g brašna, 1 kafena kašičica soli, prstohvat šećera,300 g tanko sečene slanine

Priprema:
Uzmite dublji sud i u njega sipajte mlako mleko (nikako vrelo), jednu kašiku brašna, prstohvat šećera i izdrobite kvasac koji je prethodno bio 30 minuta na sobnoj temperaturi. Ostavite činiju na nekom toplom mestu, kraj radijatora ili na šporetu. Kvasac će se podići nakon 15 minuta. U drugoj posudi sipajte brašno i napravite rupu u sredini, gde ćete sipati kvasac. Blago rukom izmešajte i dodajte omekšali puter, krem-sir i kašičicu soli. Mesite testo dok ne prestane da vam se lepi za prste. Razvaljajte ga u kvadratni oblik, a testo treba da bude debljine prsta. Potom isecite grisine koje ćete po potrebi još malo oblikovati rukama. Oko svake grisine obmotajte parče slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta ili dok ne porumene.

OSTAVI KOMENTAR