slane kockeZa 6 osoba:

400 g praške šunke, 300 ml ?klasik? majoneza, 150 g kačkavalja u komadu, veća glavica reckave salate, 250 g mariniranih šampinjona, 3 kašike paradajz-pirea i paket hleba za tost isečenog na kriške.

Salatu operite, uklonite spoljne listove, a ostale isecite na tračice. Plitku, četvrtastu vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, a dno posude i njene stranice prekrijte slojem praške šunke. Šunku premažite trećinom ?klasik? majoneza, preko njega nanesite sloj kačkavalja isečenog na listiće i odozgo ravnomerno pospite mešavinom seckane salate i oceđenih mariniranih pečurki, isečenih na kolutiće. Preko ove mešavine pažljivo nanesite tanak sloj paradajz-pirea i sve prekrijte kriškama hleba za tost. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na kraju sve prekrijte još jednim slojem listića praške šunke, pokrijte providnom folijom, odozgo položite tanjir da svojom težinom sve malo pritisne i ostavite da odstoji minimum 60 minuta u frižideru. Pre serviranja pažljivo uklonite providnu foliju i isecite na jednake kocke.

OSTAVI KOMENTAR