Slana torta od tikvicaPotrebno je:
tikvice 4 kom/1kg, jaja 3 kom, so malo, brašno malo, ulje 2 dl, kisela pavlaka 3 čaše, majonez 100 gr, beli luk 5 čena, mirodjija 1 vezica.

Priprema:
Tikvice oljuštiti, iseći po dužini (oko pola santimetra debljine), posoliti i ostaviti da puste vodu, ocediti i pohovati (uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti da dobiju zlatno žutu boju).
Pržene vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoće i prohladiti. Za to vreme spremiti
fil: Iseckati beli luk i mirodjiju i izmešati sa 2 čaše kisele pavlake i majonezom, dodati malo soli po ukusu. U odgovarajuću posudu, kalup (kod mene je to plastična kutija veličine 14x24cm), koju ste prethodno obložili folijom, redjati red tikvica, fil, tikvice, fil, tikvice, fil i završiti s tikvicama. Poklopiti i ostviti u frižideru preko noći da se stegne. Dobro ohladjenu prevrnuti na tacnu, premazati preostalom pavlakom, narendati sir preko i ukrasiti po želji.

OSTAVI KOMENTAR