Karfiol sa parmezanomPripremite ovaj lagani letnji obrok koji se brzo sprema i veoma je ukusan.

Potrebno je:
1 glavica karfiola, isečena na krupnije komade, 1 slatki luk, iseckan, 6 grančica timijana, 4-6 čena belog luka, oljuštenog i izmrvlenog, 3-4 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.Očistite karfiol i isecite ga na komade. U velikoj činiji pomešajte iseckan luk, grančice timijana, beli luk i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite i lagano protresite. Rasporedite ovu smesu od karfiola u pleh za pečenje i pecite oko 30 minuta. Okrenite karfiol da se i užućka i sa druge strane i dodajte parmezan. Pecite još 10-15 minuta. Služite toplo ili na sobnoj temperaturi.
Napomena: Za ovaj recept možete upotrebiti i običan žuti luk ili crveni luk i malo ga zasladiti.

OSTAVI KOMENTAR