Knedle u kari sosu

Knedle u kari sosu

Potrebno je za 4 osobe (ili 20 knedlica): 400 g fileta oslića, 1 belance, 1 dl krem pavlake, 1 kašika iseckanog peršuna, sok od...
vekna-sa-povrcem

Vekna sa povrćem

Potrebno je:1 kg krompira, 500 g boranije, 3 glavice luka, 200 g ovčijeg sira, 3 cela jajeta, maslinovo ulje, so, biber. Priprema:Neoljušten krompir skuvajte...
Zimska zakuska - Grisine sa slaninom

Zimska zakuska – Grisine sa slaninom

Potrebno je:20 g svežeg kvasca, 120 ml mlakog mleka, 100 g krem-sira, 300 g putera, 1 jaje, 800 g brašna, 1 kafena kašičica soli,...
Slana torta od tikvica

Slana torta od tikvica

Potrebno je:tikvice 4 kom/1kg, jaja 3 kom, so malo, brašno malo, ulje 2 dl, kisela pavlaka 3 čaše, majonez 100 gr, beli luk 5...
Karfiol sa parmezanom

Karfiol sa parmezanom

Pripremite ovaj lagani letnji obrok koji se brzo sprema i veoma je ukusan.Potrebno je:1 glavica karfiola, isečena na krupnije komade, 1 slatki luk, iseckan,...
Punjene paprike sa sirom

Punjene paprike sa sirom

  Potrebno je:zelena paprika šilja 8 komada, sitan sir 500 g, jaja 2 komada, so po ukusu   Priprema:Očistite paprike. Sir pomešajte sa...
Lagani letnji rolat

Lagani letnji rolat

Za pripremu ovog odličnog jela treba da upotrebite tikvice, jaja, gauda sir, beli luk, parmezan, maslinovo ulje, dve kašike pinjola i malo začina.Potrebno je:...
punjene tikvice

Punjeno povrće idealno za ukusan obrok

Vreme je za brza,  jednostavna i jeftina jela, u kojima će uživati sva vaša čula. PUNJENI PATLIDŽANPotrebno je:6 manjih patlidžana, 2 paradajza, glavica crnog...
hladan-puding-od dzigerice

Hladan puding od džigerice

Potrebno:500 g džigerice (svinjska ili teleća) 250 g kuvane šunke, 1 kriška belog hleba namočenog u mleko, 2 žumanceta, 100 g seckane...
Koruški mladi sitni sir sa crnim lukom

Koruški mladi sitni sir sa crnim lukom

Potrebno je:650 g mladog sitnog kravljeg sira, 1 glavica luka, 1–2 kašičice mlevene slatke paprike, biber, so, 2–3 kašike bundevinog ulja Priprema:Mladom sitnom...

Najnoviji Recepti

Amareto torta

Potrebno je: Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i...

Prolećni kari

Potrebno je za 4 osobe: 200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste,...

Gusta Čorba sa sočivom

Potrebno je za 4 osobe: 125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500...

Tajlandska salata – POSNO

Potrebno je Za 4 osobe: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića...