Oblanda sa tunjevinom

Potrebno je: 150 g putera, 2 paštete od tunjevine, 2kašike ajvara, 1 bareni krompir, 2 skuvana jaja, 1 list oblande. Priprema: Izmutite puter i dodajte paštete od...
Knedle u kari sosu

Knedle u kari sosu

Potrebno je za 4 osobe (ili 20 knedlica): 400 g fileta oslića, 1 belance, 1 dl krem pavlake, 1 kašika iseckanog peršuna, sok od...
vekna-sa-povrcem

Vekna sa povrćem

Potrebno je:1 kg krompira, 500 g boranije, 3 glavice luka, 200 g ovčijeg sira, 3 cela jajeta, maslinovo ulje, so, biber. Priprema:Neoljušten krompir skuvajte...
Zimska zakuska - Grisine sa slaninom

Zimska zakuska – Grisine sa slaninom

Potrebno je:20 g svežeg kvasca, 120 ml mlakog mleka, 100 g krem-sira, 300 g putera, 1 jaje, 800 g brašna, 1 kafena kašičica soli,...
Slana torta od tikvica

Slana torta od tikvica

Potrebno je:tikvice 4 kom/1kg, jaja 3 kom, so malo, brašno malo, ulje 2 dl, kisela pavlaka 3 čaše, majonez 100 gr, beli luk 5...
Karfiol sa parmezanom

Karfiol sa parmezanom

Pripremite ovaj lagani letnji obrok koji se brzo sprema i veoma je ukusan.Potrebno je:1 glavica karfiola, isečena na krupnije komade, 1 slatki luk, iseckan,...
Punjene paprike sa sirom

Punjene paprike sa sirom

  Potrebno je:zelena paprika šilja 8 komada, sitan sir 500 g, jaja 2 komada, so po ukusu   Priprema:Očistite paprike. Sir pomešajte sa...
Lagani letnji rolat

Lagani letnji rolat

Za pripremu ovog odličnog jela treba da upotrebite tikvice, jaja, gauda sir, beli luk, parmezan, maslinovo ulje, dve kašike pinjola i malo začina.Potrebno je:...
punjene tikvice

Punjeno povrće idealno za ukusan obrok

Vreme je za brza,  jednostavna i jeftina jela, u kojima će uživati sva vaša čula. PUNJENI PATLIDŽANPotrebno je:6 manjih patlidžana, 2 paradajza, glavica crnog...
hladan-puding-od dzigerice

Hladan puding od džigerice

Potrebno:500 g džigerice (svinjska ili teleća) 250 g kuvane šunke, 1 kriška belog hleba namočenog u mleko, 2 žumanceta, 100 g seckane...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...