sataras-sa-belim-mesom

Sataraš sa belim mesom

Potrebno je:200 g šargarepe, 2-3 veća paradajza (250 – 300 g), 3 paprike ( 300 g ), 200 g crnog luka, 1 belo meso...
divlja patka u sosu od visanja

Divlja patka u sosu od višanja

Potrebno je: 800 g grudi divlje patke, 100 g putera, 500 g višanja bez koštica, malo brašna, malo gustina, pola šoljice šećera, 100 ml...
Pecenje od svinjskog filea s medom i senfom

Pečenje od svinjskog filea s medom i senfom

Recept za prazničnu trpezu: pripremite za prazničnu trpezu pečenje od filea s medom i senfom. Lako se sprema i veoma je ukusno. Potrebno je:2...
Teleći but u mleku

Teleći but u umaku

Potrebno je:1 kg teletine od buta, 40 g suve slanine, kiseli krastavčić, 50 g šunke, kašika masti, glavica crnog luka, četvrt veze peršuna, 4...
Ragu od junetine i gljiva

Ragu od junetine i gljiva

POTREBNO JE0,5 kg različitih vrsta gljiva, 0.5 kg junetine od buta, 1 plavi patlidžan, 2 paradajza, 2 crvene paprike, ulje, so, biberPRIPREMAJunetinu narežite na...
ramstek-mirabo

Ramstek mirabo

POTREBNO JE 500 g junetine od leđa, bez koske, ulje, so, biber, 100 g kiselih krastavaca, 100 g maslinki, 400 g skuvanog brokolija...
slatki-kupus

Slatki kupus

Potrebno je: 1,2 kg svinjskog vrata bez kostiju, tri-četiri dimljena svinjska repa, jedna do dve glavice svežeg kupusa, 3 glavice crnog luka, veza peršuna,...
teletina-u-sosu-od-vina

Teletina u sosu od vina

Potrebno je: 6 telećih šnicli, šargarepa, struk praziluka, 3 čena belog luka, nekoliko šampinjona, 6 šnita kačkavalja, 6 šnita pršute, 2 kašike iseckanog peršuna,...
lovacke-korpice

Lovačke korpice

POTREBNO JE500 g srnetine od leđa, struk praziluka, 4 lista kora za pitu, 100 g vrganja, pola čaše belog vina, pola čaše neutralne pavlake,...
dzigerica-u-saftu

Džigerica u saftu

Potrebno je:500 g svinjske džigerice, 3 kašike ulja, 3 glavice luka, 3 kašike brašna, 1 dl soka od paradajza, 2-3 kašike pavlake, so, biber,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...